VP:n BoS serveri avattu, oikeasti ;)

Untamo
Viestit: 1439
Liittynyt: Ma Joulu 15, 2008 10:01
Handle: LLv34_Untamo
Laivue: Lentolaivue 34
Etunimi: Heikki
Sukunimi: Siltala
Verkkosivu: http://www.virtualpilots.fi/LLv34/
Paikkakunta: Liminka

VP:n BoS serveri avattu, oikeasti ;)

Viesti Kirjoittaja Untamo » Pe Maalis 11, 2016 16:24

Kuva


Palvelin näkyy pelin Multiplayer-valikossa nimellä:

"VirtualPilots - Moscow Warbirds". Nimi voi muuttua palvelimella pyörivän kartan/tehtävän mukaan.

Perusidea (tl;dr versio):
1) Ammu / pommita vihollisen lentokenttää kunnes se menee "kiinni".
2) Valtaa suljettu lentokenttä viemällä sinne laskuvarjojääkärit kuljetuskoneella (konelistan "germanparas/russianparas" koneet).
3) Toista kunnes koko kartta on vallattu -> Voitto! -> Kartta palaa alkutilaan.

Pidempi versio:
Kartalla on useita lentokenttiä, jotka alkutilassaan ovat 50% saksalaisia ja 50% neuvostoliittolaisia. Valitse puolesi ja hyökkää vastustajan lentokentälle, ja tuhoa siellä maakohteita. Kun 80% tai enemmän kentän maakohtesta on tuhottu, menee kenttä "kiinni". Maakohteiksi luetaan ajoneuvot(rekat/tankit), (parkkeeratut)lentokoneet ja rakennukset(tutka, lentokonehalli, bensasäiliöt, ammusvarastot jne.). Kun jokin maakohde tuhotaan, kyseiselle maakohteelle käynnistyy yksilöllinen ajastin. Kun tämä ajastin laukeaa (~45min jälkeen), niin maakohde korjautuu. Jos kenttä on kiinni ja tarpeeksi maakohteita korjautuu, että kentällä on taas vähemmän kuin 80% kohteista tuhottuna, kenttä aukeaa uudelleen käyttöön.

Kun kenttä on suljettuna, voi hyökkäävä osapuoli vallata kentän tuomalla kentälle laskuvarjojääkärit kuljetuskoneella. Kuljetuskoneet ovat pelin konelistassa nimillä "germanparas"(He-111) ja "russianparas"(Pe-2). Koska peli ei vielä tue laskuvarjojoukkojen pudottamista koneesta, täytyy kone laskeutua ehjänä kentälle. Jos kone vaurioituu, epäonnistuu myös valtaus. Kun kone on laskeennuttu ehjänä kentälle, valitse "finish flight". Ilmoitus kentän valtautumisesta tulee 40s kuluessa.

Vastavuoroisesti, kun kenttä on kiinni, voi puolustava osapuoli tuoda kentälle pioneereja ja korjauskalustoa. Korjauskuljetuskone on pelin konelistassa nimellä "repair". Kun korjauskone laskeudutaan onnistuneesti kentälle (ja taas "finish flight"), niin kentän tuhoutuneiden maakohteiden ajastimista vähennetään aikaa roimasti, mahdollisesti herättäen ne taas henkiin, ja myös näin mahdollisesti avaten kentän käyttöön. HUOM, taktiikkavinkki: tämä estää vihollista valtaamasta kentän!

Kun kenttä on vallattu ja tarpeeksi maakohteita korjautuu, niin kenttä aukeaa, ja se on nyt hyökkäävän osapuolen käytössä. Prosessi on täysin dynaaminen, ja vastapuoli voi nyt vallata kentän takaisin.

Kun kaikki kartan lentokentät on vallattu, julistetaan kartan vallannut osapuoli voittajaksi, ja kartta palautuu alkutilaan.

Kartalla on myös tehdasalueita, jotka määräajoin lähettävät konetäydennyksiä rekkakolonnien ja junien välityksellä kentille. Jos huoltokolonna / juna tuhotaan, ei kyseinen kuljetus pääse perille kentälle, aiheuttaen mahdollisesti ongelmia vastustajalle. Tehtaita vastaan voi suorittaa pommituslentoja. Kun tehtaita tuhoutuu, aikaväli, jolla tehdas lähettää täydennyksiä, kasvaa. Jos 100% tehtaista on tuhoutunut, aikaväli on ääretön. Huom. alkutilanteen (50%/50%) ohi valloitetut kentät eivät saa näitä konetäydennyksiä, vaan ihmislentäjien on suoritettava huoltolentoja, jos koneet loppuvat kentillä kesken. Huoltokone löytyy takakentiltä, ja ilmastartista nimellä "supply".

Tehtävä pyörii ~10h päiväsyklillä (pelin sisäistä aikaa aamusta iltaan) ladaten uudestaan aina välissä. Uudelleenlataus ei palauta tehtävää alkutilaan, vaan pysyy kuin se oli edelliselläkin kierroksella, mahdollistaen ikuisesti jatkuvan sodan.

Palvelimen säännöt:
Tämä on ns. totaalisen sodan palvelin, eli käytännössä ei sääntöjä. "Sota on helvettiä", eli kaikki pelinsisäiset keinot, joilla voit päihittää vihollisen, ovat sallittuja. Esim. kentille hyökkääminen käytännössä pakottaa vulchaamiseen. Ei solvaamista. Herrasmiessäännöt suositeltuja (ei olan yli ammuskelua, laskuvarjojen ampumista yms.).

Palvelimen tämänhetkiset asetukset:
- täysi realismi
- ei ikoneja
- ei lastirajoituksia (paitsi huolto / korjaus / valtauskoneilla)

Statistiikkasivut:
http://ts3.virtualpilots.fi:8000/


Chat-komennot (vinkki: kirjoita chat-komennot omalle tiimille, niin vastapuoli ei saa vihiä toimistasi):
<tl - kertoo ajossa olevan tehtävän keston
<field <kentännimi>/<alias> - esimerkiksi: "<field Chistovitsi" tai jos Chistovitsin kentän alias sattuu olemaan "f1" niin vaihtoehtoinen komento on "<field f1". Kertoo kentän tilan(auki/kiinni), kuinka monta kohdetta on ehjänä, ja tuhoutuneiden määrän prosentuaalisesti.
<attack <kentännimi>/<alias> - Merkitsee kentän hyökkäyskohteeksi. Toimii äänestys-tyylisesti. 1 (tai max 2) eniten "hyökkäysääniä" saanutta kenttää merkitään kohteeksi kartalla. Auttaa juuri palvelimelle tulleita valitsemaan itselleen kohteen.

Ps:
Jos palvelimella tapahtuu mitään outoa, tai tulee jotain ongelmia, voitte olla meihin yhteyksissä joko näin foorumilla, tai osoitteessa:
"gameserver(ät)virtualpilots(piste)fi"


Tervetuloa palvelimelle!


Kenttien tiedustelukuvat alta löytyvissä linkeissä:

Velikie Luki:
http://forum.virtualpilots.fi/viewtopic.php?f=35&t=2674

Stalingrad:
http://forum.virtualpilots.fi/viewtopic.php?f=35&t=2695

Moscow:
http://forum.virtualpilots.fi/viewtopic.php?f=35&t=2739

juuba
Viestit: 317
Liittynyt: Ti Touko 13, 2008 14:59
Handle: Juuba
Laivue: Suomi Finland
Etunimi: Juho
Sukunimi: Järvinen
Paikkakunta: Tampere

Re: VP:n BoS serveri avattu, oikeasti ;)

Viesti Kirjoittaja juuba » Ti Maalis 15, 2016 09:43

Laitoin redditin BOS subiin tuosta mainoksen:

https://www.reddit.com/r/battleofstalin ... os_server/
- Juuba, Osasto Lagus
"Sometimes I Amaze even Myself."

juuba
Viestit: 317
Liittynyt: Ti Touko 13, 2008 14:59
Handle: Juuba
Laivue: Suomi Finland
Etunimi: Juho
Sukunimi: Järvinen
Paikkakunta: Tampere

Re: VP:n BoS serveri avattu, oikeasti ;)

Viesti Kirjoittaja juuba » Ti Maalis 15, 2016 13:33

Sivustalta huomio:

Onko servun nimi "VirtualPilots - WB-AH arena style airfield conquering" ihan loppuun asti mietitty, englannin kielessä ei käsittääkseni oikein käytetä suomalaisten tykkäämää "conquering" muotoa, tässä tapauksessa kenttien valloituksesta puhuttaessa.

Mitä jos laitatte vain "airfield capture", "Capture the base" tai "CTB" tai jotain muuta? Tai vaikka vaan "Conquer" -muotoon ton viimesen sanan/termin.

Vahvaa mutua tämä, mutta jotenki toi "airfield conquering" ei oikeen soi.

EDIT:
Kartoissakin on "capture point" ni oisko se sana sit sopiva? :)
- Juuba, Osasto Lagus
"Sometimes I Amaze even Myself."

Untamo
Viestit: 1439
Liittynyt: Ma Joulu 15, 2008 10:01
Handle: LLv34_Untamo
Laivue: Lentolaivue 34
Etunimi: Heikki
Sukunimi: Siltala
Verkkosivu: http://www.virtualpilots.fi/LLv34/
Paikkakunta: Liminka

Re: VP:n BoS serveri avattu, oikeasti ;)

Viesti Kirjoittaja Untamo » Ke Maalis 16, 2016 09:18

Se oli ensimmäinen sana, jonka sylki suuhun toi kun ajattelin "valtaamista" :) ... Itse en ajattele asiaa sen pidemmälle kuin että on hyvin epätodennäköistä että joku ei ymmärtäisi mistä on kyse :) ... Kuulostaako se sitten enkku-natiivin korvaan hyvältä, on täysin toissijaista :)

Untamo
Viestit: 1439
Liittynyt: Ma Joulu 15, 2008 10:01
Handle: LLv34_Untamo
Laivue: Lentolaivue 34
Etunimi: Heikki
Sukunimi: Siltala
Verkkosivu: http://www.virtualpilots.fi/LLv34/
Paikkakunta: Liminka

Re: VP:n BoS serveri avattu, oikeasti ;)

Viesti Kirjoittaja Untamo » To Marras 17, 2016 22:43

Palvelimen kuvaus päivitetty.

Vastaa Viestiin