Sivu 1/1

Nyt Mersun replikasauva edullisesti!

Lähetetty: Ma Syys 05, 2016 00:36
Kirjoittaja Kanttori
BAUR KG13 GRIP ohjaussauva ja BRD-DS BASE (gimbal) hintaan 407 €!

Nyt on laatusauvaa tarjolla ja halavalla suoraan valmistajalta eli Baurilta, oikealta nimeltään Roman Dorokhov (RUS). Kysymyksessä on kuvissa näkyvä Baur KG13 Grip ohjaussauva ja BRD-DS Base/gimbal -jalusta jotka olemme siipimieheni Raakan kanssa aivan loistaviksi havainneet... ja samaa mieltä oli moni muukin joka pääsi tätä Moskiitto-tapaamisessa viime elokuussa kokeilemaan!

Hinta oli vajaa vuosi sitten noin 500 euroa + 50 euroa postimaksua ja se on täysin hintansa väärti järeämmällä ja kalliimmalla BRD-N -jalustaosalla kuin tässä versiossa. Hal-sensorien resoluutio eli tarkkuus on sauvoissamme huikeat 65536 x 65536 eri arvoa eli käytännössä täysin tasaista ja äärimmäisen tarkkaa käyrää kuten mm. Thrustmaster HOTAS Warthogissa. Halvoissa muovilouskuissa kuten Defender Cobrassa lukema on vain jotain 1024 tai 2048... :)

Nyt sauva on tarjolla hieman pienemmällä ja sirommalla jalustalla (gimbal) ja hintakin on sen mukaan huokeampi vaikka Hal-anturit ja niiden tarkkuus ovat tässäkin mallissa täsmälleen samat kuin isossa murikassa. Sauvaan saa optiona esim. kaksi ON-OFF-ON lisäkytkintä, jolloin painikkeita on yhteensä kahdeksan. Todennäköisesti myös 8-asentoisen hatun laittaminen pomminapin tilalle onnistuu kun osaa kysyä tekijältä!

LISÄKUVIA JA KESKUSTELUA IL-2 STURMOVIK -FOORUMILLA
LISÄKUVIA JA KESKUSTELUA SIM HQ -FOORUMILLA

SAUVAN MITAT

Varttahan saa toki pitempänäkin kuin tuossa kuvassa (kokonaiskorkeus 47 cm). Itselläni korkeus lattiasta sauvan päähän (tykkipainikeeseen) on aika tasan 60 cm. Istuimena on matalalla oleva Bemarin etupenkki joka on noin 30 cm korkeudella lattiasta. Mittaa nämä asiat tarkkaan ja ilmoita Baurille toiveesi mm. sauvan kokonaispituudesta!

SÄHKÖPOSTIOSOITE JOSTA SAUVA TILATAAN: brd-2014(at)inbox.ru

Kuva Kuva Kuva Kuva

8-PAINIKKEEN VERSIO

LIsänapeista joutuu pulittamaan hieman enemmän. Tosin 4-nappisella täysreplikalla tulee oikein hyvin toimeen jos on TrackIR ja hyvä kaasulaatikko tai nappulaboxeja.

Kuva

JÄREÄMPI BRD-N BASE/GIMBAL-MURKULA

Allekirjoittaneella ja Raakalla on tämä versio jalustasta, se on myös 145 euroa kalliimpi postikuluineen:

Kuva

Tästä näkyy BRD-DS ja BRD-N -jalustan kokoero hyvin:

Kuva

P.S. Samannäköinen KG13 Grip -sauva on muuten monissa muissakin Luftwaffen koneissa, mm. Focke Wulfissa ja Stukassa... hieman vasemmalle taivutettu kädensija oli aikoinaan ergonominen täysosuma ja on itseasiassa sitä vieläkin! ;)


Re: Nyt Mersun replikasauva edullisesti!

Lähetetty: Ma Syys 05, 2016 16:39
Kirjoittaja Simo55
alkoi kiinnostamaan, mutta kun olen katsonut tuota mekanismia niin herää kysymys, onko tuossa keskiasennossa tai tuntuuko siinä pieni "keskityspykälä"?

Re: Nyt Mersun replikasauva edullisesti!

Lähetetty: Ma Syys 05, 2016 21:46
Kirjoittaja juuba
EDIT:

Temurihan osti VKB:n eikä tätä mersukahvaa.

https://www.facebook.com/groups/7162272 ... 22R1%22%7D

Re: Nyt Mersun replikasauva edullisesti!

Lähetetty: Ti Syys 06, 2016 13:30
Kirjoittaja Kanttori
Simo55 kirjoitti:alkoi kiinnostamaan, mutta kun olen katsonut tuota mekanismia niin herää kysymys, onko tuossa keskiasennossa tai tuntuuko siinä pieni "keskityspykälä"?
No keskittäähän ne jouset sauvan toki keskelle, mutta ei siinä mitään pykälää ole. Tosi pehmeästi ja huomaamatta menee keskikohdan yli joka suuntaan!

Tilauksissa ottakaa suoraan yhteyttä Roman Dorokhoviin eli lentäjänimeltään Bauriin, tässä sähköpostiosoite: brd-2014(at)inbox.ru