Kotiohjaamot

Kanttori
Viestit: 272
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 17:07
Handle: Kanttori
Laivue: Lentorykmentti 3
Etunimi: Ismo
Sukunimi: Homanen
Verkkosivu: https://ler3.fi
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Kotiohjaamot

Viesti Kirjoittaja Kanttori » Ke Tammi 13, 2016 16:35

Tänne voi laitella kuvia ja tietoa jakoon omista kotiohjaamoista ja ohjainlaitteista. Tässä meikäläisen nykyiset härvelit, Raakalla on lähes identtinen setti tuossa naapurissa.

KG13 Grip Mersun sauva on uusin lelu joka saatiin nyt tammikuun alussa. Sen korkeus lattiatasosta on noin 60 cm (sauvan päähän) ja kun istuinkorkeus on 40 cm se on juuri sopiva. Sauvan korkeudessa on säätövaraa +/- 7 cm. Istuimen syvyys on säädetty ylimääräisellä selkätuella niin, että jalkojen väliin ei jää yhtään tuolin etureunaa sauvan liikeradan eteen. Selkätuki on edellisen hajonneen lentoistuimen selkänoja joka tukee hyvin ristiselkää ja ylävartalon asento on sen ansiosta melkoisen pysty.

Kuten tulitikkuaskista näkee, on tuo sauvan juuriosa aikamoinen: leveys 17 cm, syvyys 25 cm ja korkeus 20 cm. Hyvin mahtuu jalkojen väliin/alle kun on nuo Slaw Devicen Bf109-polkimet oikeaoppisesti aika leveällä. Sauva mahtuu myös menemään alemman mittarinäytön alle jonne se menee muutaman sentin täysin eteen työnnettynä. Koska sauvan liikeradan muodostaman ympyrän halkaisija on vain noin 27 cm (sauvan yläpäästä mitattuna) niin ei tule edes maha vastaan kun sauvan vetää taakse... :)

Sauva on ns replica, joten siinä on vain ne neljä nappia mitkä olivat oikeassakin Mersusauvassa: konekivääriliipaisin (ja samalla varmistin tykeille ylöskäännettynä), tykkinappi ja pomminappi. Sauvan takana on nappi jota aikoinaan käytettiin toisella kädellä radiotangenttina. Meillä on siinä Track-IR keskitysnappi jota käytetään oikean käden pikkusormella. Loput kytkimet ovat sitten kaasukahvassa ja noissa itsetehdyissä nappulalaatikoissa ja ne ovat riittäneet hyvin.

Alemmassa monitorissa pyöri DeviceLinkillä ja UDPSpeed -ilmaisohjelmalla itse tekemäni täysin toimiva Mersun mittaristo, jolloin ylemmästä varsinaisesta pelinäytöstä seurataan pääasiassa ympäröivää ilmatilaa. TrackIR on keskitetty niin, että tähtäin on näytön alareunassa ja taivasta näkyy hyvin myös "tuulilasin" yläpuolella. Turha näyttää pelinäytössä ohjaamon mittareita toiseen kertaan. Tämä Bf 109 ja myös Curtiss Hawk mittaristo on vapaasti jaossa halukkaille.

Seuraavaksi lähtee hankintaa sitten kaasukahva, tuo Saitekin ikivanha X35T on alkanut tulla tiensä päähän 12 vuoden aikana... Jos joltain löytyy ensihätään joku vastaava tai parempi niin kiinnostaa kyllä!

Kuva

Kuva

Kuva

Kanttori
Viestit: 272
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 17:07
Handle: Kanttori
Laivue: Lentorykmentti 3
Etunimi: Ismo
Sukunimi: Homanen
Verkkosivu: https://ler3.fi
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Kotiohjaamot

Viesti Kirjoittaja Kanttori » Ke Tammi 13, 2016 16:49

Tässä nuo tekemäni toimivat ja kalbroidut mittaritaulut. Niitä on hieman tyylitelty, että mittarit sopivat paremmin 1680 x 1050 pikselin näytölle:

Kuva

Kuva

Simo55
Viestit: 80
Liittynyt: To Marras 05, 2009 03:21
Handle: Simo55
Etunimi: martti
Sukunimi: solja
Verkkosivu: http://

Re: Kotiohjaamot

Viesti Kirjoittaja Simo55 » Ke Tammi 13, 2016 23:55

Hienot vermeet Kanttorilla.

juuba
Viestit: 317
Liittynyt: Ti Touko 13, 2008 14:59
Handle: Juuba
Laivue: Suomi Finland
Etunimi: Juho
Sukunimi: Järvinen
Paikkakunta: Tampere

Re: Kotiohjaamot

Viesti Kirjoittaja juuba » Ma Tammi 25, 2016 13:44

http://f-connect.co.jp/RTL19W_Datasheet_V1.8.pdf

Sain käsiini tälläisia kaksi kappaletta.
Testaan vielä että toimiiko, mutta ainakin toisesta voin luopua. Koitan saada Blitziin mennessä testattua toiminnan, että sais sinne sit roudattua jos joku siellä olija haluaa sellaisen.

Eli 19" wide 1440x900 resoluution omaava kosketusnäyttöpaneeli. Mallia "melkein raakapaneeli", eli ei nättiä jalustaa eikä kuorta.
- Juuba, Osasto Lagus
"Sometimes I Amaze even Myself."

juuba
Viestit: 317
Liittynyt: Ti Touko 13, 2008 14:59
Handle: Juuba
Laivue: Suomi Finland
Etunimi: Juho
Sukunimi: Järvinen
Paikkakunta: Tampere

Re: Kotiohjaamot

Viesti Kirjoittaja juuba » To Tammi 28, 2016 11:14

Nappaan tollasen mukaan Blitziin jos jotakuta kiinnostaa. Voin myydä asevelihintaan.

Testasin, näyttö toimii, säikäytti aluks ettei toimisi, mutta kosketusnäytön kalibroinnin jälkee pelaa hyvin. Ajurit löytyi Win98-Vista, 64 bittiset myös. Pienen säätämisen jälkeen toimi windows 7, pyötäkoneen Win10 en vielä ole testannut.

Hyvä kuva, 1440x900 resoluutio, kosketusnäyttö on vähä ankee, ei ihan kuvan reunaan asti rekisteröi kosketusta (esim start-nappula ja tehtäväpalkkiin ei ylety kosketus. En tiedä josko uudemmalla ajurilla ja/tai paremmalla kalibraatiolla sais jotenki. (Deadbandia reunoille tai jotain...)

Pidän itselläni yhden tälläisen, jos sais joskus aikaseks modattua kosketuspaneelia kotiohjaamoon. Tästä toisesta voin luopua.

Kuvalle on VGA, DVI ja HDMI-liitännät, kosketusdata kulkee USB:llä tai seriaalilla. Näytön väri/valo/kontrasti/yms säätimiä ei ole olemassa :(
Sihen on joku erillinen mokkula piuhan päässä, mutta mä en sitä saanut tässä paketissa.
- Juuba, Osasto Lagus
"Sometimes I Amaze even Myself."

Vastaa Viestiin